Brillenglazen

Haarscherp zien draagt bij aan een comfortabel gevoel. Het is daarom belangrijk dat u een brillenglas kiest dat bij u past. Een criterium om op te letten is wat u overdag doet. Bent u aan het werk en zit u hierbij veel achter de computer, rijdt u regelmatig auto of leest u vaak? De brillenglazen kunnen dan precies op uw ogen  afgestemd worden.

Multifocale glazen

Wanneer u een bril nodig heeft voor veraf en dichtbij, dan zijn multifocale glazen de ideale oplossing voor u. U ziet dan scherp op elke afstand. Om in de verte te kijken gebruikt u de bovenste helft van het glas en voor dichtbij de onderste helft. Er is veel keus in het multifocale segment van een smal gebied tot extra breed. Ze kunnen tegenwoordig zelfs helemaal gepersonaliseerd worden zodat uw zicht zo optimaal als mogelijk is.

Bureau/Computerglazen

Bureauglazen zijn de ideale oplossing als u afwisselend kijkt tussen beeldscherm, toetsenbord en een document op tafel. Met een traditionele leesbril of een bril met multifocale glazen kunt u prima de krant of een boek lezen, maar langdurig lezen bij veel computerwerk kan vermoeiend zijn.

De kijkafstand en het leesgedeelte in het multifocale brillenglas zijn niet afgestemd om te kijken op een beeldscherm recht voor u. In dat geval dient u uw hoofdhouding aan te passen om te kunnen lezen, dat is vermoeiend en kan nek/schouder/hoofdpijnklachten veroorzaken.

Voor het werken achter de computer adviseren wij u daarom bureauglazen die de juiste afstanden corrigeren. Met deze bureauglazen ziet u niet alleen scherp op de juiste afstanden, ook het leesbereik is groter. In welke richting u ook kijkt, dit brillenglas biedt u meer gebruiksgemak en comfort. Tevens kunnen we het bureauglas ook nog van een extra Blue blokker voorzien. Die het blauwe licht van de computer filtert.

Ontspiegeling

Een ontspiegeling zorgt ervoor dat hinderlijke reflecties in de glazen worden weggenomen. Deze reflecties kunnen afkomstig zijn van gewoon daglicht, omgevingsverlichting of in het verkeer van koplampen van tegenliggers. De reflectie beïnvloedt de helderheid van het zien.

Meekleurende brillenglazen

Meekleurende brillenglazen helpen uw ogen zich aan verschillende lichtsterktes aan te passen. Deze glazen kleuren donkerder onder invloed van UV licht/straling.

Hierdoor kunt u  comfortabeler zien.  Tevens zijn deze glazen ook voorzien van een UV-coating, waardoor u een bescherming van 100% heeft voor de ogen.

UV -bescherming

We worden allemaal aan UV-straling blootgesteld, elke dag, de hele dag door. Hoewel we UV- straling nodig hebben voor de synthese van vitamine D kan teveel blootstelling schadelijk zijn voor de ogen. Een oplossing hiervoor is UV-Control.

UV-Control is een unieke coating die ervoor zorgt dat er geen UV-straling in de ogen wordt gereflecteerd. Het biedt extra bescherming tegen de schadelijke invloed van UV-straling die oogaandoening en oogziektes kan veroorzaken.